Használati útmutató

Ön a Magyarországon engedélyezett növényvédő szerek hivatalos adatbázisát látja.
A készítményeket a képernyőn szereplő valamely (egy vagy több) szűrési feltétel alapján lehet megkeresni.
A készítmény „törzskönyve” tartalmazza az engedély legfontosabb jellemzőit, ezen belül pedig letölthető maga az engedélyokirat, illetve annak módosításai.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a törzskönyvi adatok csak tájékoztató jellegűek, a felhasználásnál minden esetben a hatályos engedélyokirat szövegét kell figyelembe venni.
Az agrár-környezetgazdálkodásban engedélyezett szerek szűrési feltétel esetén az adatok tájékoztató jellegűek, a felhasználás során a pályázati felhívást, és a Vidékfejlesztési Program Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap Irányító Hatóságának az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés során 2016. évben nem alkalmazható növényvédőszer hatóanyagok, valamint az azokat tartalmazó növényvédő szerek köréről szóló tájékoztatás rendelkezéseit kell figyelembe venni.
Az adatbázissal, valamint a kereső működésével kapcsolatos észrevételeket köszönettel vesszük, ezeket kérjük jelezze a Növényvédő szer engedélyezés ügyfélszolgálat űrlapon.

Szűrési paraméterek

Engedély típus:
A szűrés során a bejelölt engedélytípusoknak megfelelő szerek jelennek meg a találati listában.
Engedély száma:
Növényvédő szer neve:
Referencia szer neve:
Párhuzamos és származtatott engedélyek esetében van lehetőség a referencia szer nevére szűrni.
Engedély érvényesség:
-tól -ig
Szűrés során a megadott intervallumban (időszakban) érvényességgel rendelkező (engedélyezett) szerek kerülnek megjelenítésre.
Engedélyokirat tulajdonos:
Rendeltetés:
Minden szer esetében csak egyféle rendeltetés lehetséges. Több rendeltetés kiválasztása esetén minden olyan szer megjelenik a találati listában, amelyikben legalább az egyik kiválasztott rendeltetés szerepel.
Formuláció:
Minden szer esetében csak egyféle formuláció lehetséges. Több formuláció kiválasztása esetén minden olyan szer megjelenik a találati listában, amelyikben legalább az egyik kiválasztott formuláció szerepel.
Hatóanyag összetétel:
Több hatóanyag kiválasztása esetén csak azok a szerek jelennek meg a találati listában, melyekben az összes kiválasztott hatóanyag megtalálható.
Kultúra:
Több kultúra kiválasztása esetén, minden olyan szer megjelenik a találati listában, amelyikben legalább az egyik kiválasztott kultúra engedélyezett. Kérjük a kiválasztás során legyen figyelemmel arra, hogy a lista csoportokat is tartalmaz (pl.: almatermésűek). Lehetséges, hogy az engedélyben a csoport van nevesítve (pl.: almatermésűek), így konkrétan az almát megjelölve nem lesz találat a kérdéses szerre.
Károsító:
Több károsító kiválasztása esetén, minden olyan szer megjelenik a találati listában, amelyikben legalább az egyik kiválasztott károsító szerepel.
Légi kijuttatás:
Amennyiben az Igen rádiógomb van kiválasztva, abban az esetben azokra a szerekre szűr a program, amelyek légi kijuttatása valamelyik hozzá tartozó kultúrában engedélyezett. Amennyiben a Nem rádiógomb van kiválasztva, abban az esetben azokra a szerekre szűr a program, amelyek légi kijuttatása egyik hozzá tartozó kultúrában sem engedélyezett. Károsítóra és/vagy kultúrára is történő szűrés esetén a légi kijuttatás azokkal összefüggésben kerül kiértékelésre.
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
Forgalmazási kategória:
szűréshez kattintson ide...
Forg. kategóriák
Több forgalmazási kategória kiválasztása esetén, minden olyan szer megjelenik a találati listában, amelyikben legalább az egyik kiválasztott forgalmazási kategória megtalálható.
Engedélykiadás dátuma:
-tól -ig
Türelmi idő lejárata kis-/nagyker:
-tól -ig
Felhasználási idő lejárata:
-tól -ig
Agrár-környezet gazdálkodásban eng.:
61/2009. (V. 14.) FVM rendelet szerint, a 312/2013. (XII.20.) IH Közleményben megjelent, az AKG célprogramokban tiltott, illetve korlátozással használható növényvédő szer hatóanyagok listája alapján szűr a program. Amennyiben az Igen rádiógomb van kiválasztva, abban az esetben azokra a szerekre szűr a program, amelyek hatóanyaguk alapján felhasználhatók vagy feltételesen felhasználhatók. Az utóbbi esetben ellenőrizze a feltételeket a törzskönyvben az információ ikonra kattintva. Amennyiben a Nem rádiógomb van kiválasztva, abban az esetben azokra a szerekre szűr a program, amelyek hatóanyaguk alapján tiltottak vagy csak feltételesen felhasználhatók. Az utóbbi esetben ellenőrizze a feltételeket a törzskönyvben az információ ikonra kattintva.
Ökológiai gazdálkodásban eng.:
A program a NÉBIH által készített, az ökológiai gazdálkodásban használható, forgalomba hozatali és felhasználási engedéllyel rendelkező lista alapján szűr. Amennyiben az Igen rádiógomb van kiválasztva, abban az esetben azokra a szerekre szűr a program, amelyek ökológiai gazdálkodásban használhatóak. Amennyiben a Nem rádiógomb van kiválasztva, abban az esetben azokra a szerekre szűr a program, amelyek ökológiai gazdálkodásban nem használhatóak.
Növényvédő szernek nem minősülő termék:
Méhveszélyesség:
szűréshez kattintson ide...
Méhveszélyesség
Több méhveszélyességi kategória kiválasztása esetén, minden olyan szer megjelenik a találati listában, amelyikben legalább az egyik kiválasztott méhveszélyességi kategória szerepel.

Gyűjtőcsomagok:
Adott gyűjtőcsomag kiválasztása esetén az abba tartozó szerek jelennek meg a találati listában. A forgalmazási határidő lejáratát követően a gyűjtőcsomag, a forgalmazási határidővel kiegészítve jelenik meg a listában.

Találatok

Sok találat esetén használjon további szűrési feltételeket!

Törzskönyv
Engedély száma:
Engedély típusa:
Növényvédő szer neve:
Referencia szer neve:
Növényvédő szer korábbi neve(i):
Engedély érvényesség:
Engedélyokirat tulajdonos:
Rendeltetés:
Formuláció:
Hatóanyag összetétel:
Kultúra:
Károsító:
Légi kijuttatás:
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
Forgalmazási kategória:
Engedélykiadás dátuma:
Türelmi idő lejárata kis-/nagyker:
Felhasználási idő lejárata:
Agrár-környezet gazdálkodás:
Magyarázat a felsorolt kultúracsoportokhoz
T - Tiltott!
1 - Kizárólag vetés előtt vagy vetés után - kelés előtt, és tarlókezelésre használható
2 - Csak állománykezelésre használható
3 - Csak gabonafuzárium elleni védekezésre használható
4 - Kizárólag vetés előtt vagy vetés után - kelés előtt, és állományszárításra, hidas traktorral kijuttatva használható
5 - Kizárólag növényvédelmi képesítéssel rendelkező szaktanácsadó, növényvédelmi mérnök, növényorvos írásbeli javaslatára használható
6 - Repcében kizárólag őszi kijuttatással használható
7 - Egy tenyészidőszakban legfeljebb egy alkalommal használható, körte-levélbolha ellen két alkalommal
8 - Egy tenyészidőszakban legfeljebb két alkalommal használható
9 - Drosophila suzukii elleni védekezésre további egy alkalommal használható (mindösszesen két alkalommal egy tenyészidőben)
10 - Dióban Rhagoletis completa elleni védekezésre további egy alkalommal használható (mindösszesen két alkalommal egy tenyészidőben)
Ökológiai gazdálkodásban eng.:
Növényvédő szernek nem minősülő termék:
Méhveszélyesség:
Gyűjtőcsomagok:
Az egyes gyűjtőcsomagok sorában, a név, darabszám és mennyiség mellett, az adott gyűjtőcsomag megszűnésének valamint forgalmazási határidejének dátumai jelennek meg.
Engedélyokirat:

© 2015 - Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal

Betöltés folyamatban